1960 Austin-Healey 3000 Mk1

Austin-Healey1960
3000 Mk1


  • Gewilde hardtop
  • Met overdrive!
  • 6-cilinder motor
€ 62.000
Informeer nu
Deel deze wagen

Austin-Healey is vooral bekend vanwege zijn sportwagens uit de jaren '50 en '60. De wagens zijn heel populair vanwege hun stijlvolle ontwerp, sportieve prestaties en betrouwbaarheid in races. De Austin-Healey 3000 is een van hun bekendste modellen, die tot op vandaag zeer geliefd zijn bij autoliefhebbers en verzamelaars.

In maart 1959 kwam de Austin-Healey 3000 op de markt als doorontwikkeling op de 100/6 roadster. De nieuwe 3000 werd uitgerust met een grote zescilinder motor, opgeboord tot bijna 3 liter, voorzien van dubbele carburators en voor het eerst met schijfremmen op de vooras. Deze eerste versie van de Austin-Healey 3000, gebouwd tussen 1959 en 1961, kennen we ondertussen als MK I. Over 3 productiejaren werden in totaal 13.650 stuks van de eerste generatie geproduceerd, gespreid over twee versies: de BN7 als 2-zitter en de 2+2 BT7.

Onze Austin-Healey werd geproduceerd in 1960 en weerspiegelt de toenmalige tijdsgeest als geen enkel andere. Uitgevoerd in de prachtige two-tone kleurenstelling zwart over colorado-rood (3742), straalt deze Austin-Healey tijdloze elegantie en tegelijk stoere sportiviteit uit. Optioneel werd deze 3000 zo compleet mogelijk uitgevoerd met onder andere zwarte spaakwielen, een gelamineerde voorruit, verstelbare stuurkolom, versnellingsbak met overdrive en zelfs een bijkomende afneembare hardtop! De eigenaar heeft duidelijk kosten noch moeite gespaard om dit prachtexemplaar samen te stellen.

Doorheen de jaren werd deze Healey steeds goed onderhouden, dit kunnen we afleiden uit de prachtige staat waarin de carrosserie en het rode vollederen interieur zich bevinden. Bijkomend wordt de 3000 geleverd met een extra set originele wielen, soft-top, bagagerekje en een stel nieuwe bumpers.

Deze 3000Mk1 is de essentie van een jaren '60 sportcoupé: een comfortabele zitpositie, perfect afgestelde ophanging, lichte besturing met vlotte schakelgangen en een magnifiek geluid. Rijden voelt gesmeerd en plezierig aan en de besturing zorgt voor voldoende zelfvertrouwen om de wagen te gebruiken voor wat hij gemaakt is: ultiem rijplezier. Wat deze wagen echter écht afmaakt zijn de schijnwerpers vooraan, die niet enkel functioneel verantwoord zijn, maar deze Austin-Healey ook esthetisch afmaken.

Of je nu een ontspannen tocht door het platteland maakt of een grootse entree bij een klassieke autorally, met deze Austin-Healey 3000 Mk1 mag je jezelf steeds vooraan plaatsen door zijn onmiskenbare vorm, prachtige geschiedenis en eindeloze charisma.

Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Austin-Healey?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name