1963 Volkswagen T1 Campmobile

Volkswagen1963
T1 Campmobile


  • 1 van slechts 200
  • 100% originele staat
  • Overcomplete 'DeLuxe' kampeeruitvoering
€ 69.900
Informeer nu
Deel deze wagen

Deze zeldzame Volkswagen of America T1 Campmobile uit 1963 is een ware tijdscapsule, gekoesterd in haar prachtig gepatineerde en extreem originele staat, klaar om een nieuwe wereld te ontdekken.

De Volkswagen Campmobile werd als enige ombouw in de VS aangeboden en volledig goedgekeurd door Volkswagen of America (VWOA). In totaal werden doorheen de jaren zestig slechts 200 stuks geproduceerd. Ook binnen deze modellen zitten verschillende gradaties, zo is deze Volkswagen een 'De Luxe'-versie, een van de meest luxueuze modellen die ooit verkocht werd. Het oog voor detail dat aan deze uitvoering werd besteed is dan ook ongelooflijk.

Het vinden van een Volkswagen T1 in deze fantastische originele en ongerestaureerde staat is op zijn zachtst gezegd een zeldzame vondst. Een van slechts 200 originele Campmobile's terugvinden in een uiterst mooie originele staat, compleet met prachtige houten trim, originele lak, klapraampjes, gordijntjes en een zelfdragende luifel, allemaal in perfect werkende staat, is simpelweg fantastisch. Verder is ook de carrosserie in opmerkelijk goede staat met geen enkel spoor van roest, kaarsrechte panelen en prachtig origineel chroomwerk. Niet enkel uiterlijk maar ook op technisch vlak is de wagen uitstekend. Het rijden voelt vlot en het sturen gaat licht, de motor loopt uiterst soepel en het schakelen gebeurd zeer zacht. Vanaf je plaatsneemt achter het stuur lijkt de wereld even te vertragen, de Campmobile straalt een innerlijke rust uit die we vandaag niet vaak meer kunnen terugvinden.

Een dergelijke kampeeruitrusting in een Volkswagen T1 schreeuwt om een efficiënte indeling en moest er geen originele infobrochure aanwezig zijn bij de wagen leek dit moeilijk te geloven. Zo werd onze bus in 1963 nieuw uitgevoerd met een frigo, draagbaar gasvuur, chemisch toilet, watertank van 55 liter, wegklapbaar bijzettafeltje, tijdschriftenrek, tapkraan, woonverlichting en nog zoveel meer … Alle attributen zijn nog steeds aanwezig en zien eruit alsof deze nooit gebruikt zijn. Het knusse vierzits-tafeltje achterin kan in een handomdraai worden omgetoverd tot een tweepersoonsbed. De kussens die hiervoor gebruikt worden zijn origineel uit 1963 en verkeren nog steeds in fantastische staat.

Sinds haar geboorte in 1963 vertelt deze schoonheid het verhaal van familie-uitjes en mooie herinneringen. Met slechts 90.000 originele kilometers op de teller heeft ze sinds haar bescheiden begin de tand des tijds meer dan gracieus doorstaan. Deze Campmobile is klaar voor roadtrips richting de horizon en om nog vele mooie herinneringen te creëren.

Kom onze zeldzame Campmobile nu ontdekken bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Volkswagen?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name