1962 Austin-Healey 3000 MKII

Austin-Healey1962
3000 MKII


  • 6-cilinder motor
  • Primrose yellow
  • Ideale rijderwagen
€ 74.900
Informeer nu
Deel deze wagen

In de jaren '50 van de vorige eeuw ontstond Austin-Healey uit een samenwerking tussen technisch vernuft en creatieve visie. Hun nalatenschap in de wereld van sportauto's heeft niet alleen de autogeschiedenis beïnvloed, zowel op de weg als op internationale racecircuits, maar heeft ook een blijvende indruk achtergelaten. De bekende 3000 serie, die schitterde op evenementen zoals Sebring, Le Mans en Bathurst, getuigt van hun opmerkelijke reis.

Richting het einde van de jaren '50 had Austin-Healey al een plek veroverd in vele harten, vooral op de Amerikaanse markt. Hoewel de 100/6 roadster uit 1956 goed werd ontvangen, bleek de 2.6-liter motor niet opgewassen tegen concurrenten. Als reactie hierop verscheen de baanbrekende 3000 in 1959. Uiterlijk bleef hij ongewijzigd, maar onder de motorkap beschikt de 3000 over een sterke motor van bijna 3 liter met dubbele carburateurs. Dit ging gepaard met de vervanging van de trommelremmen door schijfremmen aan de voorkant.

Onze prachtige Austin-Healey 3000MKII uit 1962 rolde op 31 januari 1962 van de fabrieksband, op weg naar haar eerste eigenaar in San Francisco. Ze werd uitgerust met enkele gewilde extra's, waaronder de karakteristieke spaakwielen en een overdrive.

De schitterende Primrose (Sunburst) gele carrosseriekleur komt prachtig tot leven in het zonlicht en behoudt, na een zeer hoogwaardige herschildering enkele jaren geleden, nog steeds haar glans alsof ze nieuw is. De blauwe lederen zetels, met bijpassende gele stiknaden, zijn eveneens met de uiterste zorg opnieuw bekleed en maken dan ook het plaatje compleet.

Onder de motorkap schuilt een krachtige 2912 cc 6-cilinder lijnmotor, voorzien van twee Su HS6 carburateurs, die haar vermogen volledig tot uiting brengt, vooral in combinatie met de overdrive. De soepele manuele 4-gangs versnellingsbak laat je moeiteloos schakelen in elke versnelling. En als het op stoppen aankomt, staan de schijfremmen aan de voorkant en de trommelremmen aan de achterkant garant voor de juiste remkracht, zelfs tijdens sportievere ritten.

Deze klassieke roadster is niet alleen geschikt voor ontspannen zondagse ritjes, maar staat ook klaar voor serieuze rally-avonturen of een schilderachtige reis naar Frankrijk. Nu beschikbaar bij Rock ’N Roll Classics.

Interesse in deze Austin-Healey?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name