2009 Ferrari 430 Scuderia

Ferrari2009
430 Scuderia


  • Ultieme 'Scuderia'-versie
  • 1 van slechts 2000
  • Uitzonderlijk mooi uitgerust
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

Welkom in de befaamde wereld van Ferrari, waar passie voor racen en uitmuntende auto's elkaar ontmoeten.

Enzo Ferrari's uitstapje naar de autosport begon toen hij bij Alfa Romeo ging werken als testrijder. Hij klom op in de rangen en kreeg al snel de verantwoordelijkheid over het hele team en in 1929 richtte Enzo de 'Scuderia Ferrari' op, de racedivisie van Alfa Romeo. Met een visie om zijn eigen nalatenschap te vestigen nam Enzo in 1939 afscheid van Alfa Romeo, dit gedenkwaardige moment luidde de geboorte van een legende in. Als visie 'net voldoende wagens te maken om zijn racing-hobby te kunnen bekostigen' besliste Enzo een nieuwe fabriek te openen in Maranello, waar deze nog steeds gevestigd is. Van legendarische overwinningen tot het meedogenloze streven naar perfectie op het circuit, Ferrari's erfgoed in de racerij is een bewijs van de blijvende geest van snelheid, precisie en passie die het merk definieert.

De Ferrari 430 Scuderia werd voor het eerst onthuld in 2007. De wagen werd mee ontwikkeld door Michael Schumacher en is ontworpen om te concurreren met de beste in zijn klasse. De Scuderia is eigenlijk helemaal geen F430, het is niet wat de Challenge Stradale was voor de 360 Modena: het is een totaal nieuwe auto. Alles is gebaseerd op het bekende Scuderia-ethos: minder gewicht en meer vermogen. Door overvloedig gebruik aan carbonfiber, grotere maar lichtere carbon-keramische remmen en lichtere velgen is de wagen 100kg afgevallen. Verder is het vermogen opgevoerd en de schakeltijd van de versnellingsbak gehalveerd.

Onze Ferrari werd nieuw geleverd in 2009, het laatste jaar van productie, en ziet er vanbinnen uit alsof nooit iemand heeft plaatsgenomen. De 430 Scuderia uitzonderlijk mooi uitgerust met een lichtere lexan achterruit, carbon stuur met ingebouwd schakellicht, carbon diffusor, carbon kuipstoelen, carbon motorcover en bijhorende carbon motorsupportframe. De carbon kuipstoelen lijken gloednieuw en het carbon stuur is in perfecte staat.

Vanaf je de carbon paddles van de geweldige Formule 1-sportautomaat in eerste versnelling klikt lijkt de tijd stil te staan. De Ferrari 430 Scuderia schiet met 510pk en 470Nm koppel vanuit stilstand in 3,6 seconden naar 100 km/u en haalt in nog geen 12 seconden de 200. Een, twee, drie, vier snel na elkaar opgloeiende rode led’jes op de bovenrand van het carbon stuur geven het perfecte schakelmoment weer. De acceleratie is onstuitbaar en de topsnelheid bedraagt 320 km/u. De besturing geeft enorm veel informatie door en reageert snel en precies. De carbon-keramische remmen zijn ontzettend krachtig maar perfect te doseren. Het op Formule 1-technologie gebaseerde, elektronisch gecontroleerde differentieel van de Scuderia is een van de technische hoogtepunten van deze auto. Hierdoor heeft de 430 Scuderia tot 40% meer acceleratievermogen dan de gewone F430 uit de bocht. Het E-diff wordt bediend via de manettino die vijf standen heeft: sneeuw, sport, race, tractiecontrole uit of helemaal zonder elektronische hulpmiddelen. De sneeuwstand helpt bij gladde wegoppervlakken. Sport is prima voor normale rijomstandigheden, terwijl je met de racestand alles krijgt: de supersnelle gangwissels van 60 milliseconden en een perfect aansluitend onderstel. De Scuderia is een makkelijk te rijden super-sportwagen. Hij is niet eng of gemeen, maar prettig, soepel en bovenal verpletterend snel.

Slechts 2.000 exemplaren van de 430 Scuderia werden geproduceerd tussen 2007 en 2009, waardoor elk exemplaar een zeldzame verschijning is. Investeren in een Scuderia is niet alleen het kopen van een auto, maar het binnenhalen van een stukje geschiedenis. Onze Ferrari is origineel geleverd in Italië, heeft een afgestempeld onderhoudsboekje alsook volledige toolkit met bijhorende bandenblazer, een stuurhoes en de Ferrari-autohoes. De wagen heeft recent een onderhoud en een versnellingsbakbediening-upgrade gehad.

Ervaar de sensatie van een legende en laat zijn kracht de vrije loop. Deze Ferrari is klaar om zowel het circuit als de openbare weg te domineren. Kom hem nu ervaren bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Ferrari?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name