1994 Ferrari 512 TR

Ferrari1994
512 TR


  • Eerste eigenaar
  • Eerste lak
  • Volledige servicehistoriek
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

In de jaren '80 sierde de Ferrari Testarossa de vele muren van tienerkamers. Terwijl het autolandschap in de jaren '90 evolueerde, verschoof de ambitie van een eenzijdige focus op rauwe kracht naar een meer genuanceerd verlangen naar een harmonieuze mix van behendigheid en prestaties. Ferrari Maranello, transformeerde de krachtige Testarossa in de elegante 512 TR. Deze gedaanteverandering was niet enkel cosmetisch; het ging dieper en omvatte een zorgvuldige herontwerp van de motoren, het chassis en de transmissiesystemen.

Onze prachtige 1994 Ferrari 512 TR, geleverd door Ferrari France Monaco Motors, is één van slechts 2280 exemplaren die tussen 1992 en 1994 zijn geproduceerd.

Haar trotse eerste eigenaar, gevestigd in het zonnige Nice, streefde naar niets minder dan het allerbeste voor deze wagen. Hij plaatste altijd zijn volledige vertrouwen in de vakmanschap van Ferrari France Monaco Motors voor het onderhoud. Het resultaat is een onweerlegbare onderhoudshistorie die teruggaat tot 1996, gedocumenteerd in het vlekkeloos gestempelde onderhoudsboekje van de wagen.

Na haar tijd in de schijnwerpers van Monaco, vond deze auto haar rust in een liefhebberscollectie zonder dat ze ooit werd ingeschreven. Onlangs, in oktober 2023, onderging ze een grondige service, inclusief riemvervanging, koppeling en remmen ontluchting en olieverversing, waardoor ze nu volledig klaar is om haar volgende hoofdstuk te starten en opnieuw de weg te veroveren.

De iconische Rosso Ferrari (300/12) lak die bovendien nog de originele lak van de wagens is ziet er op vandaag nog even goed uit alsof ze uit de fabriek kwam rollen. Daarnaast is de carrosserie erg strak en zijn de originele rubbers tussen de panelen nog steeds in goede staat. Ook het interieur van de wagen is opmerkelijk, alles is in uiterste nieuwstaat en de zetels zien er uit alsof er nog nooit iemand in plaatsgenomen heeft. Deze zeer originele staat en de technisch perfecte toestand zijn een directe weerspiegeling van de lage kilometerstand van 27138 km.

Als het over moderne klassiekers gaat, is de 512 TR ongetwijfeld één van de meest gewilde. We komen ze zelden tegen in deze uitzonderlijke originele staat, dit is u kans om een goed bewaarde, originele en perfect rijdende Ferrari 512 TR te bezitten.  

Interesse in deze Ferrari?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name