1955 Aston Martin DB2/4 MKI DHC

Aston Martin1955
DB2/4 MKI DHC


  • Matching numbers
  • Prachtige kleurencombinatie
  • Zeldzaam linksgestuurd exemplaar
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

De DB2/4 was een van de snelste productieauto's van zijn tijd, hoe kregen ze het voor elkaar om met zo'n bescheiden motorinhoud toch zo'n snelle en toch zeer comfortabele en luxueuze auto te produceren? De Bentley Drivers' Club noemde hem zelfs "de snelste shooting brake ter wereld". De grootste aanpassingen van de nieuwe 2+2 zitplaatsopstelling met de 2e zitrij maakte een comfortabele rit met het hele gezin mogelijk. Het productieproces omvatte de samenwerking van meerdere locaties, waarbij de productie van chassis en motor zich concentreerde in Yorkshire, terwijl de carrosserieproductie plaatsvond bij Mulliners in Birmingham.

Onze prachtige 1955 Aston Martin DB 2/4 is een van de slechts 102 drophead coupés die ooit zijn gebouwd. Alsof dat nog niet zeldzaam genoeg is, betreft dit ook een origineel linksgestuurd exemplaar. Slechts 10% van deze wagens werden links gestuurd geleverd en dat maakt ze op vandaag enorm gewild. Ze werd nieuw geleverd door de Amerikaanse importeurs J.S. Inskip in New York City en kwam in 1988 in het bezit van Roger Morrison, een oud Concours-jurylid en voormalig voorzitter van de Adviesraad Autorestauratie van het McPherson College.

Enkele jaren geleden onderging de wagen een volledige restauratie. De schitterende carrosseriekleur, Snow Shadow Beige, werd vakkundig opnieuw gespoten, en het interieur kreeg een herbekleding volgens de hoogste normen. Het oog voor detail dat in deze restauratie werd gestoken is werkelijk impressionant, perfecte passingen, rechte panelen en prachtige chroomwerk. Ook in het interieur wordt deze lijn doorgetrokken. De volledig vernieuwde bordeaux zetels zien er als nieuw uit, net als het dashboard, het houtwerk en de vloerbekleding. Daarnaast werden ook alle elektrische elementen zoals de bedrading en verlichting naar originele specificaties vernieuwd en werken alle dashboardinstrumenten zoals het hoort. De restauratie van deze wagen werd overigens nauwgezet gedocumenteerd in een uitgebreide reportage, waarin het volledige proces gedetailleerd is vastgelegd aan de hand van talloze foto’s.

Deze 1955 Aston Martin DB 2/4 werd uitgerust met de krachtigere 2.9 motor, een ontegensprekelijke verbetering ten opzichte van de 2.6 motor van z’n voorganger in 1953. Ze werd tot in de perfectie afgesteld en is op vandaag nog steeds volledig matching numbers. Deze uiterst betrouwbare motor start in een handomdraai terwijl de soepele 4-versnellingsbak het vermogen van deze Aston Martin perfect in elke versnelling en bij elke snelheid weergeeft. Om het rijden nóg aangenamer te maken werd er een elektrische stuurbekrachtiging bijgeplaatst, hierdoor hoef je niet langer aan het stuur te sleuren, maar kun je het moeiteloos met je pink besturen.

Deze prachtige Aston Martin DB2/4 is het neusje van de zalm en in een uitzonderlijk goede staat, tevens een van de meest begeerde modellen door de echte verzamelaars en zeldzaam te vinden in deze staat. Klaar voor jarenlang rijplezier!

Interesse in deze Aston Martin?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name