1997 Lamborghini Diablo SV

Lamborghini1997
Diablo SV


  • De ultieme " SV " versie
  • 1 van de 346 exemplaren ooit gemaakt
  • Pure V12 power
€ 330.000
Informeer nu
Deel deze wagen

Marcello Gandini's laatste creatie voor Lamborghini behoort zonder twijfel tot onze favoriete moderne klassiekers. Laat me je voorstellen aan een van de meest opmerkelijke bolides die ooit de fabriek verliet: de Lamborghini Diablo.

Over de loop van een decennium en via een indrukwekkende reeks van 13 verschillende straatversies van de Diablo, heeft Lamborghini voortdurend gezocht naar de grenzen van prestatie en stijl, om ze vervolgens met onmiskenbare elegantie te verleggen. Toch blijft één van de meest begeerde iteraties van deze legendarische wagen tot op de dag van vandaag de SV, beter bekend als de "Superveloce." Met slechts 346 exemplaren ooit geproduceerd, onderscheid de Diablo SV zich door zijn tweewielaandrijvingssysteem en maakte zijn debuut met een krachtige 530 pk sterke 5,7-liter V-12-motor.

Onze Lamborghini Diablo SV uit 1997 is één van de exclusieve 346 SV-versies, een selectie binnen de beperkte productie van slechts 2.884 Diablo's in totaal. De 'SV'-badge aan de achterzijde staat voor 'Superveloce', wat in het Italiaans 'supersnel' betekent. Met een voor die tijd ongelooflijk vermogen dat werd opgevoerd van 485 naar een verbluffende 530 pk, draagt deze Diablo z’n SV-badge dan ook met trots op de achtergrill.

Uitgerust in de prachtige Diablo Rosso-lak (kleurcode: PPG 41075), gecombineerd met een Nero Alcantara interieur met carbon fibre accenten en de opvallende SV-logo's die in het bijpassend rood op de hoofdsteunen zijn gestikt, maakt van dit exemplaar gewoonweg een onweerstaanbare verschijning.

Extra exterieuraccenten omvatten de "Jota-Stijl" dubbele Hoodscoop, een zichtbare aluminium brandstofdop en een verstelbare achtervleugel die optioneel is meegespoten in het Diablo Rosso.

Bovendien kunnen we bevestigen dat alle interieurdelen zich in uitstekende conditie bevinden. De stoelen ogen alsof ze nooit gebruikt zijn, en zowel het stuur als de versnellingspook vertonen geen tekenen van slijtage. Wat het exterieur betreft, is de lak in zeer goede staat en behoudt zijn prachtige glans, en de 18-inch “SV” velgen zien er eveneens uitstekend uit.

Rijden in deze Diablo SV is veel toegankelijker dan je zou denken. De rijpositie is voortreffelijk, de bediening van de handgeschakelde vijfversnellingsbak verloopt soepel en het weggedrag is indrukwekkend. De bedieningselementen zijn niet zwaar, waardoor het rijden comfortabel blijft, en het feit dat er stuurbekrachtiging aanwezig is, draagt bij aan het gemak.

De motor ontwaakt met een prachtige V12 symfonie en start in een handomdraai. Bij lage toeren levert ze voldoende koppel, wat het rijden bijzonder aangenaam maakt. Echter, het is pas wanneer je richting de 7500 tpm rode lijn gaat, dat je zult begrijpen waarom deze moderne klassieker zo voor op z’n tijd was.

De zeldzaamheid, prestaties, styling en prominente rol in de geschiedenis van Lamborghini maken van deze Diablo SV een toekomstig verzamelobject en een onmisbare aanwinst voor elke verzameling. Kom hem nu ontdekken bij Rock ’N Roll Classics.

Interesse in deze Lamborghini?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name