1979 Mercedes-Benz 450 SLC 5.0

Mercedes-Benz1979
450 SLC 5.0


  • Matching numbers & colors
  • Volledig gekende historiek
  • Zeldzame 5.0L uitvoering
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

De Mercedes-Benz SLC is onderdeel van de R107-serie, die in 1971 werd geïntroduceerd en verder bouwde op het succes van de R113-serie, die de basis legde voor de huidige wereldbekende SL-klasse en verder weinig introductie nodig heeft.

De Mercedes-Benz SLC 5.0 is een elegante en stijlvolle klassieke coupé, die de perfecte balans biedt tussen sportiviteit en comfort. Met zijn ontwerp als een echte 2+2, zijruiten zonder stijlen en een verhoogde daklijn voor extra hoofdruimte achterin, biedt de SLC comfort tijdens elke rit voor zowel de bestuurder als de passagiers. De vering is volledig onafhankelijk, ondersteund door schijfremmen op alle vier de wielen en het robuuste unibody-chassis garandeert een stabiele en veilige rit. 

Onze 450 SLC 5.0 is een van slechts 1615 exemplaren en werd op 28 Juni 1979 door “Mercedes Garage J van dijk en Dochters B.V.” uit Rotterdam afgeleverd aan haar trotse eigenaar Nederlandse eigenaar, door wie ze rijkelijk met opties werd samengesteld en geen kosten werden gespaard zo bezit de wagen onder andere een sperdifferentieel en airconditioning. Te zien aan het bijgeleverde originele onderhoudsboekje is de wagen door de jaren heen altijd zeer correct onderhouden geweest en waar nodig onder handen genomen. In de loop van 2013 komt de wagen in handen van een nieuwe eigenaar die kosten nog moeite spaart om de wagen volledig tot op blote plaat te strippen en vervolgens vakkundig te laten herschilderen, in haar originele zilveren kleur waardoor ze zich op de dag van vandaag nog steeds in perfecte staat bevindt. Deze uitgebreide restauratie is overigens volledig gedocumenteerd en terug te vinden in de nauwkeurig bijgehouden historiek die bij de wagen zit. 

Eind 2015 wordt de wagen verkocht aan de 3e en huidige eigenaar die als een echte Mercedes Fanaat alle historiek van de wagen uitzoekt en samenbrengt tot in de details. Hij laat de wagen nog finetunen om ze volledig op orde te zetten: de de tijdscorrecte elektrisch verstelbare en verwarmbare Recaro C stoelen met correcte blauwe Pullman velours, een volledige revisie van de voortreinophanging, een groot onderhoud en nog zoveel meer …. De goede zorgen van de vorige eigenaars zorgt ervoor dat op de dag van vandaag de wagen zich nog steeds in een absolute topstaat bevindt. 

De auto trekt goed in alle toeren en is een plezier om mee te rijden met haar, onder de motorkap te vinden, volledig aluminium M117 5.0 Liter V8 die maar liefst 240pk produceert en gekoppeld is aan een automatische drieversnellingsbak voor soepele en efficiënte prestaties. De wagen kan perfect dienen voor een vinnige rally wat ook de reden was dat Mercedes dit exemplaar uitbracht maar ook evengoed geschikt voor een rustige zondagse rit met de familie. Kortom is onze SLC 5.0 met zijn robuuste prestaties en uitzonderlijke rijkwaliteit de wagen bij uitstek voor degenen die stijl en comfort zoeken in een sportieve coupé.

Als u op zoek bent naar een krachtige en stijlvolle coupé die biedt wat u zoekt in termen van prestaties, comfort en veiligheid, dan is de Mercedes-Benz SLC de perfecte keuze. Dit is een klassieker die uitblinkt in alle opzichten en die u zal laten genieten van elke rit. 

Deze Wagen is nu beschikbaar, contacteer ons dus snel en dan zien we je binnenkort bij Rock ’N Roll Classics.

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name