1951 Siata Daina Sport Stabilimenti Farina

Siata1951
Daina Sport Stabilimenti Farina


  • Mille Miglia eligible
  • Complete geschiedenis
  • 1 van de slechts 6 overblijvende
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

SIATA (Società Italiana Applicazioni Tecniche Auto-Aviatorie) was een Italiaans autobedrijf dat actief was van 1926 tot 1970. Het bedrijf was gespecialiseerd in de productie van sportauto's en racewagens en was gevestigd in Turijn, Italië.

SIATA werd opgericht door Giorgio Ambrosini en Sandro Mazzini en begon als een klein bedrijf dat zich bezighield met de productie van accessoires en onderdelen voor vliegtuigmotoren. Later verlegde het bedrijf zijn focus naar de productie van auto's en begon het sportwagens te bouwen.

In de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw was SIATA een populaire keuze voor raceteams en privé-eigenaren die op zoek waren naar hoogwaardige sportauto's. 

In 1951 introduceerde SIATA de Daina Sport, een sportwagen met carrosserie gebouwd door de beroemde carrosseriebouwer Stabilimenti Farina. De Daina Sport was gebaseerd op het chassis van de Fiat 1400 en werd aangedreven door een door SIATA ontwikkelde 1.5 liter motor. Het was een prachtig ontworpen auto met een gestroomlijnde carrosserie en opvallende chromen details.

De SIATA Daina Sport was bedoeld als een luxe en high-performance sportwagen die rivalen als Ferrari en Maserati zou kunnen verslaan. De auto werd met succes ingezet in races en rally's, en won verschillende prijzen, waaronder de 12 Uren van Sebring in 1952.

De auto werd in 1951 besteld door Bruno Ferrari, die de auto speciaal liet bouwen om deel te nemen aan de legendarische Mille Miglia in 1952.

Helaas besloot Ferrari de auto binnen zes maanden door te verkopen aan een Mexicaanse eigenaar. Gelukkig zijn alle documenten, inclusief de verkoopovereenkomst en de briefwisseling tussen de vorige eigenaren, bewaard gebleven, zodat de volledige geschiedenis van de auto kan worden getraceerd en vastgelegd.

De auto is niet alleen bijzonder vanwege zijn geschiedenis, maar ook vanwege zijn zeldzaamheid en concoursstaat. Het is een originele coupe met de originele kleur en een nut and bolt restauratie die ervoor heeft gezorgd dat elk onderdeel genummerd en gedocumenteerd is. Bovendien wordt de auto geleverd met de originele gereedschapsset en kentekenplaat.

De SIATA Daina Sport heeft twee keer de Mille Miglia gereden, in 2019 en 2022, en de organisatie vindt hem geweldig. De auto rijdt geweldig en heeft een super sound.

Met alle documentatie en de volledige geschiedenis van de auto die beschikbaar is, is dit een kans om een stukje autogeschiedenis in handen te krijgen. Mis deze unieke kans niet! Nu beschikbaar bij Rock ’n Roll Classics

Interesse in deze Siata?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name