1970 Mercedes-Benz 280SL

Mercedes-Benz1970
280SL


  • Ultieme rijderswagen
  • Gedetailleerde Historiek
  • Automatische versnellingsbak
€ 79.900
Informeer nu
Deel deze wagen

Nadat zijn iconische voorganger, de 190SL, zijn concurrenten met vlag en wimpel had overtroffen, was het tijd voor vernieuwing. Mercedes sloeg de handen ineen met de Franse ontwerper Paul Bracq om de hele SL-lijn een frisse nieuwe touch te geven, en dit was meteen een succes. In maart 1963, toen de Mercedes-Benz 230 SL werd gepresenteerd op de Autosalon van Genève, veroorzaakte hij een schokgolf in de auto-industrie. Hij ging de geschiedenis in als een zeer krachtige tweezits-roadster die zich van zijn concurrenten onderscheidde door uitstekend zitcomfort, uitstekende rijprestaties en opmerkelijke veiligheidsvoorzieningen.

Deze Mercedes 280SL heeft een klassieke rood/beige kleurencombinatie, die de oorspronkelijke levering in 1970 weerspiegelt. Het beige vollederen interieur is zorgvuldig gerestaureerd volgens de hoogste normen en ziet er nog net zo smetteloos uit als op de dag dat het de dealer verliet. Bovendien zijn alle knoppen in de wagen nog steeds perfect werkend. Wat deze 280SL nog specialer maakt is dat de originele Becker Mexico cassette radio nog steeds aanwezig is, en hij werkt prima!
Opmerkelijk genoeg is deze auto nooit gerestaureerd en toch heeft hij een niveau van netheid die werkelijk indrukwekkend is. Met een uitstekende carrosserie en eersteklas technische prestaties glijdt hij moeiteloos over de weg. De optionele automatische 4-versnellingsbak schakelt met de soepelheid van een nieuwe auto.

Vaak denken mensen dat er ongetwijfeld kosten zijn verbonden aan een ongerestaureerde auto. Deze 280SL is het bewijs dat dit niet altijd het geval is. Mercedes' uit dit tijdperk zullen, mits goed onderhouden, de geschiedenis ingaan als de beste en meest onverwoestbare wagens uit de geschiedenis.
Uit de vele facturen blijkt dat deze auto regelmatig werd onderhouden en dat alle technische problemen werden aangepakt om hem in de best mogelijke staat te houden. Het spreekt dan ook voor zich dat rijden met deze schoonheid een absoluut genot is.
De besturing voelt licht aan, de auto heeft vermogen in overvloed en de oerdegelijke automatische versnellingsbak doet zijn werk perfect. Dit is een echte rijdersauto die het avontuur niet schuwt. Klaar voor vele zorgeloze zomerritten, uitstapjes of zelfs als dagelijkse wagen!

Als u op zoek bent naar een Pagode van hoge kwaliteit die perfect rijdt, dan is dit de auto die je zoekt. Kom hem nu ontdekken bij Rock 'N Roll Classics

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name