1966 Alfa Romeo Sprint GT

Alfa Romeo1966
Sprint GT


  • Gezochte letterbox versie
  • Alfaholics upgrades
  • Ultieme rijderswagen
€ 89.900
Informeer nu
Deel deze wagen

Deze schoonheid betrad voor het eerst het podium op de Frankfurt Motor Show van 1965 en is sindsdien de droomauto geweest voor elke ware autoliefhebber. En waarom ook niet? Deze auto heeft het allemaal: stijl, prestaties en een ongeëvenaarde geschiedenis van het merk. Ontworpen door niemand minder dan Giorgetto Giugiaro van het iconische Italiaanse designhuis Bertone, was de Sprint GT bedoeld als een sportievere versie van zijn voorganger, de Giulietta Sprint. En hij heeft zijn naam waargemaakt!

Onze Alfa Romeo Giulia uit 1966 combineert een verbluffend uiterlijk met uitstekende prestaties. Talrijke upgrades maken hem niet alleen zeer capabel op de weg, maar ook de perfecte keuze voor circuitdagen en/of regelarity. Tijdens het bouwproces werd er uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige onderdelen, inclusief talloze Alfaholics-upgrades waarbij elk detail zorgvuldig is uitgekozen. Onder de motorkap ligt een krachtige 2.0-liter motor met 160 pk, voorzien van 45 DCOE Weber carburateurs, verbeterde nokkenassen en uiteraard werd ze perfect uitgebalanceerd voor een onberispelijke rijervaring.

Andere upgrades omvatten grotere Alfaholics remklauwen met geventileerde schijven, track-ready remblokken en aangepaste Alfaholics veren gekoppeld aan Bilstein dempers, evenals een Alfaholics anti-roll bar voor optimale wegligging. Uitgerust met lichtgewicht GTA 14x7 magnesium wielen en semi-slick banden, hoef je je geen zorgen te maken over de nodige grip om deze krachtpatser op de weg te houden. Ook in het interieur is geen detail over het hoofd gezien. Het prachtige alcantara Alfaholics dashboard met Stack tachometer, een externe aluminium brandstoftank, een vastgeschroefde OMP rolkooi en kuipstoelen voor de veiligheid, een alcantara sportstuur, intercom, carbon vloerbeschermers en een veiligheidsnet voor helmen. Rijden met deze auto tovert spontaan een glimlach op je gezicht. De perfect afgestelde motor, de uitstekende wegligging en het prachtige geluid maken elke rit tot een onvergetelijke ervaring. Of je nu voor de hoofdprijs gaat tijdens wedstrijdritten of door de binnenwegen scheurt, deze auto zal je niet teleurstellen.

Kortom, als je op zoek bent naar een auto van uitmuntende kwaliteit die van elke reis een opwindende ervaring maakt en klaar is om de wegen te veroveren, zoek dan niet verder. Nu verkrijgbaar bij Rock 'N Roll Classics.

Interesse in deze Alfa Romeo?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name