1964 Porsche 356 C Coupé

Porsche1964
356 C Coupé


  • Matching numbers
  • Prachtige kleurencombinatie
  • Uitgebreide historiek
Te laat
Informeer nu
Deel deze wagen

In de woelige oorlogsjaren, te midden van de chaos, begon Ferdinand "Ferry" Porsche samen met zijn toegewijde team aan de ontwikkeling van de legendarische Porsche 356. De 356 werd geproduceerd in vier verschillende series: de originele "pre-A", gevolgd door de 356 A, 356 B en uiteindelijk de 356 C. 

Onze prachtige Porsche 356 vond haar weg naar een trotse eigenaar op 5 maart 1964 en beschikt tot op de dag van vandaag van de originele (matching numbers) 616/15 type motor.

De schitterende Ivory lakkleur vormt een heerlijke combinatie met het rode leren interieur en maakt het plaatje van deze coupé absoluut compleet. Bij de eerste blik op het interieur wordt al snel duidelijk dat het dashboard en de styling van deze auto hun tijd ver vooruit waren. De Porsche 356 ademt klassieke elegantie, zowel van binnen als van buiten. De met leer beklede stoelen, de vernieuwde groene wijzerplaten en de royale beenruimte maken van de Porsche 356 een uiterst luxueuze klassieker.

Dankzij de revisie van de 1600cc motor is elke rit in deze wagen een plezier. De motor, versnellingsbak en ophanging vervullen hun taken met zo'n gemak dat elke rit niet alleen soepel, maar ook zonder enige zorgen verloopt. Bovendien was dit model de eerste in de reeks dat werd uitgerust met schijfremmen, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de eerdere trommelremmen. Je kunt moeiteloos urenlang de weg op met deze wagen: de besturing, de remmen en de koppeling zijn zo licht dat je nooit met de auto hoeft te worstelen. Het is bijna alsof je vergeet dat je in een oldtimer uit de jaren 60 rijdt.

Niets ontbreekt aan deze wagen, van de originele onderhoudsfacturen tot het certificaat van authenticiteit. Alles werd zorgvuldig bijgehouden. En dankzij het interessante jaartal en de rijervaring is deze Porsche 356 de ideale metgezel om deel te nemen aan vrijwel elke rally. 

Kom ze nu ontdekken bij Rock ’N Roll Classics!

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name