1961 Jaguar E-Type Series 1 FHC

Jaguar1961
E-Type Series 1 FHC


  • 1961 chassisnummer 223
  • Gunmetal grey
  • Enkele jaren volledig gerestaureerd
€ 179.900
Informeer nu Deel deze wagen

Het icoon der iconen, de Jaguar E-type Series 1 Flat Floor Coupe.

Beschreven door Enzo Ferrari als de mooiste wagen ooit gemaakt en door iedereen nog steeds enorm geliefd. Voorgesteld op de Geneva Motorshow, waar ze maar net op tijd geraakte wist jaguar quasi direct dat de E-type een bestseller zou worden. Als ultieme test werd de wagen van de Fabriek in Coventry gereden naar de motorshow in Geneve waar het onmiddelijk menig harten stal, Snelheden tot 220km/u uren aan een stuk, geen uitdaging was te groot voor de E-type. Met glans kwam ze net op tijd aan voor de aanvang van de show.
De E-type werd gelanceerd met de 265pk sterke 3.8 liter motor die het hierdoor niet enkel een streling voor het oog maakte maar ook nog eens een echt plezier om mee te rijden.

Onze '61 E-type Series 1 draagt met trots het chassisnummer "223" en behoort hiermee tot een der vroegste E-types die de Brownes Lanes Fabriek Uitreed waardoor ze bij menig puristen gaat nu een belletje rinkelen, door zijn extreem vroege chassisnummer is deze wagen een van de weest gewilde 'Flat Floor' versies. Een E-type als collectorsitem draagt een hoe vroeger chassisnummer hoe beter, en dit is nu exact een exemplaar die aan al deze eisen voldoet.

De wagen werd enkele jaren geleden volledig nuts and bolts gerestaureerd en verkeerd tot op de dag van vandaag nog steeds in haar prachtig gerestaureerde toestand. De prachtige kleurencombinatie van het Gunmetal Grey koetswerk in combinatie met het zwart lederen interieur staat bij iedereen op de wishlist. Het prachtige coupe koetswerk werd volgens de regels van de kunst volledig naar zijn originele staat en ziet er tot op de dag van vandaag als nieuw uit, net zoals het interieur. De lederen kuipzetels zien er niet alleen een must uit op een E-type maar zijn ook enorm aangenaam om in plaats te nemen, klaar voor iedere comfortabele rit aan te gaan.

De motor start bij een handomdraai en wekt het gebrom van de krachtige 6-cilinder die zich onder de motorkap schuilhoudt tot leven. De upgegrade 5 versnellingsbak brengt 265pk in iedere versnelling perfect naar boven en maakt het zo een plezier om met deze wagen zowel lange als korte afstanden te rijden.

Is het nu een trip naar het zuiden van Frankrijk of een korte rit op zondag langs de belgische kustlijn? Alles is mogelijk!

Deze zeer gegeerde Jaguar E-type Flat Floor is nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics.

Interesse in deze Jaguar?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op. Of: bel ons en ontdek het meteen!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name