1956 MG MGA 1500

MG1956
MGA 1500


  • Mille miglia eligible
  • Gerestaureerd
  • Iconische lijnen
€ 36.500
Informeer nu Deel deze wagen

De introductie van de MGA 1500 was een langverwachte gebeurtenis voor zowel het autopubliek als de pers. Van alle Mga’s ooit geproduceerd is de 1500 de puurste in haar vorm, ze was het eerste Mga model op de markt en zette de trend voor wat de meest geëxporteerde Britse Auto ooit werd.

Onze prachtige MGA 1500 zag het levenslicht in 1956, door een vakkundige restauratie van enkele jaren geleden ziet ze er op vandaag nog even goed als wanneer haar trotse eerste eigenaar haar 67 jaar geleden in ontvangst nam. De prachtige Chariot red lakkleur is in zeer goede staat en zorgt er voor dat de lijnen van deze iconische Engelse roadster ten volste tot hun recht komen terwijl de unieke combinatie met het rode interieur het plaatje compleet maakt. Als je naar de carrosserie van de wagen kijkt valt het direct op dat dit exemplaar altijd tot in de puntjes verzorgd is geweest. De prachtige chromen spaakwielen, kofferrek en sierdelen zijn in uitzonderlijke staat en blinken heerlijk in de zon.

Op het dashboard dat net als de carrosserie van deze wagen ook het prachtige chariot rood mag dragen, kan je aflezen dat er sinds nieuw slechts 31150 kilometers werden afgelegd. Deze kilometerstand reflecteert perfect de goede staat van het interieur. Alle tellers en knoppen werken en de lederen zetels zien er als nieuw uit en zijn een plezier om plaats in te nemen.

Rijden in deze Mga brengt je direct terug naar de jaren ’50. Door z’n carrosserievorm die oorspronkelijk voor Lemans ontworpen werd en z’n goede wegligging heb je een veilig gevoel in de bochten. De motor start in een handomdraai en hij schakelt vlot in elke versnelling dankzij de soepele 4-speed versnellingsbak.

De MG MGA blijft een tijdloos voertuig dat door de decennia heen blijft voortleven, hij heeft zich in de verzamelaarswereld gecementeerd als een must-have voor de echte autoliefhebbers! Ben je op zoek naar een MGA die er niet alleen uitzonderlijk goed uit ziet maar ook nog eens mechanisch in topstaat is? Kom hem nu ontdekken bij Rock 'n Roll Classics!

Interesse in deze MG?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op. Of: bel ons en ontdek het meteen!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name