1970 Mercedes-Benz 280 SL

Mercedes-Benz1970
280 SL


  • Sterkste motor beschikbaar
  • Handgeschakelde versnellingsbak
  • Uitstekende staat
€ 99.000
Informeer nu Deel deze wagen

In november 1967, een jaar nadat de 250SL was gelanceerd, werd de 280SL aan de assemblagelijn in Sindelfingen toegevoegd. De reden dat dit model zo snel op de markt kwam was simpel, De behoefte aan grotere motorvermogens werd groter om de Amerikaanse markt bij te houden, wat hun belangrijkste exportmarkt was. Hieruit kwam de zes-in-lijn 2.8 liter motor met 170pk. Veel kenners zeggen dat de W113 in de jaren '60 werd aangedreven door Mercedes' beste motoren ooit, inclusief de 280SL. Qua uiterlijk veranderden alleen de wieldoppen en pronkte het Mercedes-logo trots op de motorkap. De 280SL was een succesverhaal en de productie eindigde in maart 1971.

De sterke straight 6 levert ruim genoeg vermogen om zich te meten met het hedendaagse verkeer terwijl schijfremmen op alle 4 de wielen ervoor zorgen dat je ten alle tijden het gevoel van controle blijft behouden.

De wagen rijdt dan ook als nieuw en de manuele versnellingsbak schakelt subliem in alle versnellingen wat ervoor zorgt dat perfect kan dienen voor een vinnige regularity rally maar evengoed geschikt is om een rustige zondagse rit of reis mee te maken. In de jaren van de productie van de 280SL was stuurbekrachtiging alleen voorbehouden aan de allerbeste auto's zoals deze 280SL en rijdt door deze uitzonderlijke upgrade uiterst luxueus en comfortabel.

Kortom de ideale wagen in ieder opzicht en bovendien geen extra kosten te voorzien, instappen rijden en vooral nog jaren zorgeloos genieten!

Ben je nu op zoek naar een manuele 280SL die zich in een zo goed als volledig nieuwe conditie bevindt? Zoek je ideale rijderswagen die er ook nog eens prachtig uitziet en enorm kwalitatief is? Dan is deze 280SL het antwoord op uw vraag! Kom ze snel ontdekken bij Rock ’N Roll Classics.

Interesse in deze Mercedes-Benz?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op. Of: bel ons en ontdek het meteen!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name