1998 Lamborghini Diablo VT Roadster

Lamborghini1998
Diablo VT Roadster


  • 1 van de 200 exemplaren ooit gemaakt
  • Slechts 3629 km sinds nieuw
  • Gewild vt-model
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

In de vroege jaren 60 begon Ferruccio Lamborghini zich te interesseren voor sportwagens. Hij richtte Lamborghini Trattori op, een bedrijf dat tractoren en andere landbouwwerktuigen produceerde, en gebruikte zijn rijkdom en expertise om een nieuw sportwagenbedrijf op te richten, “Lamborghini Automobili”. Lamborghini introduceerde de Diablo in 1990, een nieuwe supercar die voortbouwde op de iconische Miura en Countach. Met een aerodynamisch ontwerp en vierwielaandrijving werd de Diablo een geavanceerde auto die klaar was om een statement neer te zetten. In 1993 werd het "Viscous Traction"-model geïntroduceerd, de Diablo VT.

Onze perfect bewaarde 1998 Lamborghini Diablo VT Roadster is één van de in totaal 3000 geproduceerde Diablo’s een van de slechts 200 geproduceerde Roadster versies. De VT badge op de achterzijde staat voor ‘Viscous Traction' , dit betekend dat een deel van het vermogen naar de voorwielen kon worden verplaatst wanneer de achterwielen hun grip verloren waardoor de rijeigenschappen van de auto aanzienlijk worden verbeterd.

Uitgevoerd in de prachtige matching Chiaro Blue lak in combinatie met een bijpassend Crema cream lederen interieur vorm dit exemplaar het absolute totaalplaatje. Het afneembare hardtopdak kan in een mum van tijd op en af genomen worden en heeft z’n eigen plaatst boven de motorruimte zodat hij altijd binnen handbereik is. In vergelijking met de standaard Diablo heeft hij ook iets grotere luchtinlaten en een prominentere achtervleugel en beschikt hij over een zeer uitzonderlijke Affolter-kit met een gemodificeerde achterbumper met bijhorende spoiler.

Als het begin van een prachtige lijn Lamborghini V12 Roadsters zette deze VT Roadster alvast de juiste toon. Dit vierwielaangedreven monster wordt aangedreven door een middenliggende 5.7L V12 die af fabriek 485pk levert. Maar wat ons exemplaar nu echt uniek maakt is dat sinds hij nieuw werd geleverd aan z’n eerst eigenaar in Zwitserland, er slechts 3629 km op de kilometerteller werden neergezet. Dit resulteert in de uitzonderlijk nieuwe staat waarin het voertuig op de dag van vandaag nog altijd is, nagenoeg hetzelfde als toen hij uit de fabriek kwam gerold. Zo goed bewaard zul je ze zelden terugvinden.

De combinatie van zeldzaamheid, prestaties, looks en een belangrijke plaats in de geschiedenis van Lamborghini maakt deze VT Roadster tot een toekomstig verzamelobject die elke verzamelaar/liefhebber zou willen bezitten. Dit exemplaar voldoet aan alle eisen, met een aantrekkelijke kleurencombinatie, twee eigenaren en slechts 3629 km op de kilometerteller. Nu beschikbaar bij Rock ’n Roll classics en wie weet binnenkort bij u in de collectie.

Interesse in deze Lamborghini?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name