1962 MG MGA 1600 MKII

MG1962
MGA 1600 MKII


  • Matching numbers and colors
  • Laatste productie jaar voor de MG B
  • Uitmuntende staat
Verkocht
Informeer nu Deel deze wagen

De MG A 1600 is een klassieke sportwagen die werd geproduceerd door de Britse autofabrikant MG (Morris Garages) van 1955 tot 1962. Het was de eerste sportwagen die na de Tweede Wereldoorlog werd geproduceerd door MG en was verkrijgbaar in verschillende carrosserievormen, waaronder een roadster (cabriolet) en een coupé  De MKII-versie van de MG A 1600 werd in 1958 geïntroduceerd en bevatte een aantal verbeteringen ten opzichte van het originele model, waaronder een krachtigere motor en verbeterde suspensie.

Onze prachtige MG A 1600 KMII is op het totale productieaantal van 101.081 een van de slechts 8.402 geproduceerde en uiterst gegeerde 1600MKII exemplaren en zag het levenslicht in 1962, daardoor is ze direct een van de laatsten van zijn soort en ook een zeer waardige voorganger van de welgekende MG B. Met z’n elegante rondingen die deze stijlvolle, Engelse roadster echt accentueren, heeft hij zich in de verzamelaarswereld gecementeerd als een must-have voor de echte autoliefhebbers!

Het rijden is wat je van zo’n wagen verwacht. De motor start in een handomdraai en hij rijdt voortreffelijk dankzij zijn wendbaarheid, levendige prestaties en soepele versnellingsbak. Je gaat met deze wagen niet over de snelweg zoekt eerder die plattelandsbaantjes op waar de auto zicht perfect in z’n element situeert. Mechanisch hoeft u zich ook geen zorgen te maken want wij hebben ze mechanisch volledig in orde mogen zetten zodat ze perfect in orde en betrouwbaar is. De Auto wordt aangedreven door een 1.622 cc B-serie inline-four gekoppeld aan een handgeschakelde vierversnellingsbak en trekt goed in alle toeren. Het is niet alleen een genot om mee te rijden, maar ook om naar te kijken. De chromen spaakwielen met spin-on naven zijn de perfecte touch voor deze vintage Britse sportwagen en de lijnen van deze auto kunnen door weinigen worden geëvenaard! De prachtige charior red lakkleur werd volgens de regels van de kunst volledig naar zijn originele staat herspoten en ziet er tot op de dag van vandaag als nieuw uit, net zoals het zwarte lederen interieur dat in zeer goede staat is en in de combinatie met de rode lak zorgt voor een mooi geheel en stijlvolle look.

De MG MGA blijft een tijdloos voertuig dat door de decennia heen blijft voortleven. Omdat dit het laatste beschikbare jaar was, blijven deze auto's een gewild model onder verzamelaars; dit exemplaar is daarop geen uitzondering. Ben je op zoek bent naar een budgetvriendelijke Engelse roadster waar je nog jarenlang rijplezier aan zult hebben.

Helaas is deze ongelooflijke klassieker al verkocht!

Bent u op zoek naar een soortgelijke schoonheid? Laat uw gegevens achter en wij zoeken het voor u!

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name