1953 Jaguar XK120 DHC

Jaguar1953
XK120 DHC


  • Eerste Jaguar model gemaakt na de oorlog.
  • Mooie vroege Drophead Coupe
  • Oudere restauratie
€ 129.000
Informeer nu Deel deze wagen

Toen de productie van de Jaguar sportwagen, de SS100, in 1940 stopte, bracht Jaguar lange tijd geen andere sportwagen meer op de markt. In 1948 maakten ze hier een einde aan en kwamen ze met een nieuwe sportauto, de XK 120. De XK 120 trok meteen veel aandacht van de vele liefhebbers van dit soort auto's. Hij was er als OTS (Open 2 Seater), als roadster en als Drophead Coupé (DHC). Deze werden gelanceerd als het pronkstuk voor de vernieuwde XK motor en waren voor het eerst te zien op de London Motor Show van 1948. En vanwege de vele positieve reacties op het prototype werd William Lyons (Jaguar-oprichter en hoofd design) onmiddellijk overtuigd om de auto in productie te nemen. De productieauto zou vrijwel gelijk zijn aan het prototype. De Xk werd de snelste productieauto van die tijd, brak vele records en haalde snelheden tot 192 km/u. Aan deze topsnelheid dankt hij ook zijn naam, "120" staat voor 120mp/u wat 192 km/u is.

De hier aangeboden Jaguar is uitgevoerd in de kleurencombinatie van een donkerblauwe carrosserie met een rood lederen interieur en een blauwe softtop. Een prachtige kleurencombinatie die de aandacht trekt van vele kenners. Schijfwielen, waarbij de achterwielen gedeeltelijk achter de spatborden verdwijnen, maken ook hier het plaatje compleet. Ook aanwezig bij deze prachtige Jaguar XK120 DHC is het Jaguar Heritage Certificate, waaruit blijkt dat de auto op 21 juli 1953 naar Hornburg in Los Angeles werd verscheept. De productie van de DHC startte in 1953 en dit maakt ons exemplaar tot een van de zeer vroege DHC's.

De Jaguar onderging een restauratie bij een Jaguar Specialist in Nederland en kreeg deze nieuwe donkerblauwe kleur. De bijbehorende documentatie laat alles zien wat u moet weten over deze XK120.
Bent u ook nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over deze prachtige Jaguar XK120 DHC? Ze staat nu te koop bij Rock N Roll Classics in Brugge.

Interesse in deze Jaguar?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op. Of: bel ons en ontdek het meteen!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name